Vores forestilling STRESSPØLSEN er godkendt til refusion fra 05.10.2017 – 05.10.2022.
Læs mere nedenfor, hvad refusion er for en størrelse, og hvordan du gør brug af den!

At en forestilling er refusionsberettiget betyder, at staten refunderer 50 procent af forestillingens pris eksklusiv moms, når kommunale institutioner køber billetter eller hele forestillinger.
– Tøv ikke med at kontakte os, hvis du er i tvivl om noget!

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få refusion til en børne- eller ungdomsteaterforestilling, er det en vigtig pejling, at refusionen kun gives ved brugen af kommunale midler – og at den beregnes ud fra nettoudgiften, dvs. at moms og eventuelle indtægter ved billetsalg modregnes først.

Vær opmærksom på, at der er en del institutioner, der var amtslige indtil januar 2007. De, der nu er selvejende (f.eks. gymnasier), kan ikke indhente refusionen fra staten.

Kirker, seminarier og VUC´er er eksempler på statslige institutioner, der heller ikke kan indhente refusion. Private skoler og andre private institutioner kan heller ikke.

Er dit arrangement af denne grund ikke berettiget til refusion, kan du undersøge, om det er muligt at indgå et økonomisk samarbejde med din kommune (f.eks. med det kommunale bibliotek), som således ville kunne indhente refusionen.

Refusionen gælder både stationære forestillinger og forestillinger på turné.

Der kan være stor forskel på, hvordan refusionsordningen administreres i de enkelte kommuner, så du opfordres til at søge information hos din kulturforvaltning, din skoleforvaltning eller din børne- og ungeforvaltning.

Nogle områder i Danmark har indgået en kulturaftale med staten. Heri indgår der ofte bestemmelser om en ramme for midlerne til refusion ved køb af børne- og ungdomsteater, og aftalen kan derfor tvinge til en særlig prioriteringspraksis.

Vær opmærksom på, hvilken praksis der gælder i din kommune og på, om du kan være med til at påvirke en prioritering af midlerne til børne- og ungdomsteater.